Linkuri accesibilitate

Raportul APCE cere forțelor politice un consens național


Egidijus Vareikis
Egidijus Vareikis

Egidius Vareikis a prezentat Adunării Parlamentare a CE raportul despre funcționarea instituțiilor democratice în R. Moldova

In mare, raportul Adunarii Parlamentare care are un ton incurajator la adresa Chisinaului, lasa sa inteleaga faptul ca ceea ce se intampla acum in Moldova este promitator pentru tara.

Raportorul Eigidius Vareikis a spus ca documentul supus astazi votului este unul extrardinar avand in vedere ca investigarea evenimentelor din aprilie trebuie continuata iar raportul nu contine rezultatele acestor anchete. “Nimic bun dar nici nimic rau nu s-a intamplat in Moldova din 1995 de cand a aderat la Consiliul Europei”, a spus raportorul. El a reamintit ca daca pana in 2007 Moldova a adoptat cele mai multe dintre legile recomandate de Consiliul Europei, punerea în aplicare a acestor legi nu s-a facut nici pana in ziua de azi.

Desi la Chisinau alte forte politice au castigat alegerile, noua majoritate este fragila iar sistemul politic este blocat, a mai spus raportorul. De aceea, documentul recomanda tuturor fortelor politice sa gaseasca un consens national pentru a alege presedintele. In cazul in care acest lucur nu se va intampla, posibilitatea unor noi alegeri nu este un semnal bun pentru Consiliul Europei dar nici pentru Moldova, a spus raportorul Vareikis.
Previous Next

XS
SM
MD
LG