Linkuri accesibilitate

01.10.99 - Moldova, CIS si terorismul


Acord semnat la Kiev de coordonare a eforturilor de combatere a terorismului.

1 octombrie 1999

Moldova, CIS si terorismul

Dan Ionescu: Sa revenim pentru o clipa la tema criminalităţii care a fost mult dezbatuta în parlamentul de la Chişinau în ultimele zile. in legatura directa cu demiterea generalului Nicolae Alexei din fruntea Departamentului pentru Combaterea Crimei Organizate si a Corupţiei. Să notam astfel ca astazi, la Kiev, ministrii de interne din 12 ţări membre ale CSI, inclusiv Republica Moldova, au semnat un acord privind coordonarea eforturilor de combatere a terorismului.

Potrivit ministrului rus de interne, Vladimir Ruşailo s-a decis crearea unei structuri temporare, care sa se ocupe de organizarea luptei impotriva terorismului pe teritoriul statelor semnatare. Ruşailo a mai spus ca participantii au fost unanimi de părere ca terorismul trebuie eliminat fara mila oriunde s-ar manifesta el.

Tot combaterii terorismului ii va fi dedicata şi cea de-a 6-a reuniune a organelor de securitate şi serviciilor speciale din CSI care se va desfasura, incepind de miine, vreme de 2 zile, la Sankt Petersburg. Din partea Moldovei participa ministrul securitatii naţionale Valeriu Pasat. Potrivit unui comunicat al Minsiterului securitatii, la reuniune vor fi aprobate acţiuni colective de combatere a activităţii organizatiilor teroriste internaţionale. Şefii serviciilor speciale din CSI, care descind din fostul KGB al epocii sovietice, se intilnesc anual, spre a-si coordona activitatea.
XS
SM
MD
LG