Linkuri accesibilitate

Premiile concursului foto al Europei Libere "Eu şi votul meu"


Din lumea politică la ceremonia de la Chişinău au fost prezenţi între alţii speakerul Ghimpu, premierul Filat şi liderul PDM Lupu.

Europa Liberă a facut astăzi propriul bilanţ al alegerilor parlamentare din acest an, învingători ai scrutinului fiind declaraţi trei autori ai unor serii de poze trimise la concursul dedicat scrutinului parlamentar. Pozele trimise la concursul „Eu şi votul meu” mai pot fi văzute pe pagina de internet a Europei Libere, care de altfel tot astăzi a fost prezentată oficial publicului.

Irina Cuzuioc
Printre învingătorii concursului este şi Irina Cuzuioc, care a aflat despre concurs citind pe site ştiri despre alegeri. Irina îmi povesteşte cum a surprins imaginea care i-a adus premiul I: “Când am făcut fotografia eram în faţa blocului şi am surprins momentul când un om dădea jos afişele Partidului Comuniştilor. Era cu o zi înainte de alegeri. Depunea un efort destul de mare, fiindcă erau foarte multe afişe”.

Concursul de poze a fost ca şi cireaşa de pe tort, pe cînd desertul electoral l-au constituit programul special, moderat timp de două luni de la Praga de Valentina Ursu şi apoi de Vasile Botnaru. Emisiunea şi-a propus obiectivul - atins fără îndoială - de oferi ascultătorilor o multitudine de opinii şi păreri diferite care să îi ajute să facă alegerea conştientă. Astfel a rezumat caietul de sarcini al Europei Libere. Ileana Giurchescu, şefa adjunctă a Serviciului Moldova cu sediul la Praga venită la Chişinău pentru evenimentul de astăzi: „Primul lucru pe care l-am făcut a fost să lansăm un program special de alegeri, încercând iarăşi să acoperim toate partidele, toate părerile şi să ajutăm pe ascultătorii noştri să fie alegători bine informaţi. ”

După ce scrutinul s-a soldat cu schimbarea puterii, misiunea presei fireşte nu s-a încheiat, ci mai curînd, ci dimpotriva, a devenit şi mai responsabilă. Asta au sugerat înalţii oaspeţi care au participat la ceremonie.

Mihai Ghimpu
Preşedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu: „Presa aparţine cetăţenilor şi nu puterii. De fapt eu doresc o nouă critică constructivă şi obiectivă. Aşa-i corect, aşa trebuie să fie. Că dacă o să încercăm să ne împărţim şi acum în tabere, n-o să fie corect. Nu uitaţi că cei care reprezentaţi presa sunteţi în slujba cetăţenilor şi nu a puterii”.


Vlad Filat
Premierul Vladimir Filat: „A fost un efort într-adevăr comun în a face ca nu numai postul de radio să fie liber, dar şi R. Moldova să devină o ţară liberă. Eu am convingerea că noi am devenit liberi, urmează să beneficiem de această libertate şi ajungem să beneficiem şi de bunăstare”.


Marian Lupu
Şi fostul preşedinte al Parlamentului, Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, s-a declarat convins că presa nu va lăsa garda jos: „Prezenţa şi activitatea în continuare a postului de radio Europa Liberă este absolut necesară, fiindcă se mai întâmplă uneori să existe tentaţii de a folosi metode care au fost folosite într-un regim politic mai puţin democratic şi de către alţi reprezentanţi, din care motiv această prezenţă este o garanţie de echilibru şi de dezvoltare democratică a societăţii”.

De altfel, Europa Liberă se angajează să dea startul unui nou concurs foto pe internet. Ascultătorii postului nostru de radio şi vizitatorii site-ului vor putea fi cronicarii micilor schimbări din viaţa de zi cu zi, realizând reportaje foto sub genericul “Se poate şi altcumva”.
Previous Next

XS
SM
MD
LG