Linkuri accesibilitate

Reacţii de internauţi la interviul lui Vlad Filat la Radio Svoboda


Premierul Vlad Filat
Premierul Vlad Filat

Comentarii pro şi contra

Despre relatiile dintre noile autoritati moldovene cu Rusia si Comunitatea Statelor Independente a fost intrebat premierul Vlad Filat intr-un interviu acordat colegilor nostri de la serviciul in limba rusa al Europei Libere. Interviul a stirnit anumite dispute pe internet.

Dupa ce premierul Vlad Filat recunoaste ca relatiile economice cu Rusia sint foarte importante pentru Moldova dar subliniaza, in acelasi timp, ca noua guvernare nu are de gind sa se caciuleasca de dragul beneficiilor economice sau politice, ci dimpotriva va insista, bunaoara, asupra evacuarii trupelor rusesti din zona transnisreana, comentariile se aglomereaza la doua poluri de atitudine.

Unii autori se declara convinsi ca Vladimir Filat este la fel ca predecesorii sai care si-au batut capul de buzunarele lor si nu de popor. Altii apreciaza meritul sau incontestabil de a fi dat jos comunistii care au lasat o mostenire ce devine tot mai urit mirositoare. « Nu va certati, totul va fi bine, Europa nu ne invata de rau ! » scrie Jeepers, incercind sa tempereze mesajele patimase.

Evghenii de la Moskova, spune ca 18 ani de viata in Moldova l-au convins ca fara Rusia moldovenii nu se pot descurca iar Uniunea Europeana le va face acelasi deserviciu pe care i l-a facut Ucrainei. Iurie de la Chisinau ii sugereaza premierului Filat sa trimita la inchisoare citiva functionari corupti ca se creeze un precedent instructiv pentru multi ani inainte.

Scepticul de serviciu este Toader de la Orhei care concluzioneaza ca interviul lui Vladimir Filat este un procedeu tipic de legitimare, alias acreditare publica, a unui nou demnitar si trebuie tratat ca atare.
Previous Next

XS
SM
MD
LG