Linkuri accesibilitate

Dezvăluiri ce-l pun în cauză pe fostul ministru al economiei, Igor Dodon


Timpul susţine că în ministere şi la procuratură se distrug documentele ce compromit liderii comunişti, în timp ce Moldova Suverană afirmă că noua guvernare ar simula grija faţă de popor. Detalii, mai tîrziu.

Ziarul Timpul scrie în prima pagină că la procuratura generală s-ar distruge materiale din dosare ce compromit partidul comuniştilor şi anumiţi reprezentanţi ai acestuia. Potrivit publicaţiei, cu referinţă la surse anonime din cadrul procuraturii, ar fi vorba despre pretinse scheme de spălare de bani la Institutul de Economie al Academiei de Ştiinţe şi milioane de lei cîştigaţi la limita legii de fostul ministru al economiei Igor Dodon. Totodată, partidului comuniştilor i se impută neplata, timp de cîţiva ani, a unei chirii într-o instituţie din strada Ion Creangă.

Şi reporterii publicaţiei ECOnomist făc dezvăluiri despre blocarea conturilor Ministerului Economiei şi Comerţului. Ex-ministrul Economiei, Igor Dodon a ţinut în taină informaţiile despre o datorie de 20 mln de lei, ce s-ar fi creat ca urmare a unei tranzacţii dubioase cu energie electrică. Ministrul Dodon a plecat lăsînd ministerul cu conturile blocate, scrie ECOnomist.

Moldova Suverană pune la îndoială sinceritatea noii guvernări de a rezolva problemele cetăţenilor. „Nu pensiile si salariile actuale si viitoare ale oamenilor, nu pastrarea locurilor de munca si crearea altora si nu stabilitatea din tara ii intereseaza, ci imaginea lor publica”, scrie Moldova Suverană şi tot din această publicaţie aflăm că agenţii economici din Republica Moldova au valorificat integral cotele de export în Uniunea Europeană fără plata taxelor numai la două produse: la vin şi la grîu.
XS
SM
MD
LG