Linkuri accesibilitate

Parlamentul adoptă noua structură a guvernului


Premierul desemnat Vlad Filat: "Componenţa cabinetului va fi dată publicităţii săptămîna viitoare"

Parlamentul de la Chişinău a aprobat astăzi în lectură finală structura viitorului guvern. Numărul de ministere a rămas acelaşi - 16, fiind desfiinţate Ministerul Reintegrării şi cel al Administraţiei Publice Locale şi instituite altele două - Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. Denumirea Ministerului, Tineretului, Sportului şi Turismului, propusă la şedinţa de ieri, a fost modificată, fiind exclusă sintagma „şi Turismului”. Acest domeniu urmează a fi administrat de Agenţia turismului, care a fost instituită astăzi prin votul majorităţii parlamentare. Prin adoptarea noii Legi, fostul aparat al guvernului a devenit Cancelarie de Stat care va fi condusă de un Ministru de Stat.

Numărul de autorităţi administrative centrale a rămas acelasi 8, după ce s-a renunţat la propunerea PDM de a constitui şi Agenţia Proprietăţii Publice.

În afară de asta, noua lege cu privire la Guvern prevede anularea cerinţei pentru membrii executivului de a deţine în exclusivitate cetăţenia moldoveană.

Premierul desemnat Vlad Filat a declarat presei că viitoarea componenţă a guvernului va fi anunţată săptămâna viitoare.
XS
SM
MD
LG