Linkuri accesibilitate

Chişinăueni despre stadiul democraţiei în Moldova


Opinii exprimate cu ocazia zilei internaţionale a democraţiei

“In Moldova democratie nu cred ca este. Fiindca nu face fiecare ceea ce crede ca trebuie sa faca, ci ceea ce este dictat de sus, de la conducere.”

„Lipseste în primul rand acest sistem democratic. Adica instututiile sa functioneze dupa principiile democratice.”

„Cred ca este o tara democrata, dar avem anumite obstacole. Oricum vom ramane in urma, nu vom fi niciodata la acelasi nivel.”

„Motive sa sarbatorim avem – o dovada este rezultatul ultimelor alegeri. Poate in comparatie cu ce a fost, avem totul pentru a fi o tara democrata.”

„Avem careva sclipiri ale democratiei. Cat de cat partidele politice incep sa joace dupa principii politice. Viitorul promite ceva.”

„Cred ca o sa avem democratie in Republica Moldova.”

„Comunistii au luat-o înainte si vedeti ce nedreptati se fac? Ar trebui sa fie, dar nu-i pana ce. Ce-i lipseste? Cred ca mentalitatea noastra inca e sovietica. Tinerii care au venit la putere, poate ca ei fac ceva. Eu asta sper.”

„N-avem din pacate de sarbatorit. La noi democratia lasa mult de dorit. Pana sa ajungem la standardele europene de democratie mai avem mult de dat din coate. Rolul de democratizare a societatii revine atat noului guvern dar si populatiei.”
Previous Next

XS
SM
MD
LG