Linkuri accesibilitate

Structura guvernului ar fi decisă în proporție de 99%


Puţina presă de astăzi este preocupată tot de teme politice, în special de demisia Preşedintelui Vladimir Voronin dar şi şedinţa de vineri a Parlamentului.

Reprezentanţii Alianţei pentru Integrare Europeană au decis asupra structurii Guvernului în proporţie de 99 la sută, susţine portalul „Ştirea Zilei”. Numărul exact de ministere va fi făcut public, cel mai probabil joi, la şedinţa Parlamentului. Anterior, liderii Alianţei pentru Integrare Europeană au declarat că noul Guvern va fi format din 16 sau 17 ministere.

„Voronin a demisionat… prin fax” - este titlul unui comentariu din ziarul „Timpul”, în care se aminteşte că Partidul Comuniştilor atacă, din nou, hotărârea Parlamentului la Curtea Constituţională privind numirea lui Mihai Ghimpu, de data asta, în funcţia de şef interimar al statului. „Până ce nu ştii mireasa, nu faci nunta”, a spus deputatul Victor Stepaniuc, cu această ocazie.

„La revedere, pe curând” este intitulată rubrica „Pamflete şi parodii” tot din „Timpul” şi ca subiect prezintă Mesajul preşedintelui R. Moldova, Vladimir Voronin, către cetăţeni în legătură cu demisia din funcţie.

Despre ultimele evoluţii politice din R. Moldova este interesată si presa din Romania. Ziarul „Cotidianul” titrează - Vladimir Voronin pregăteşte Partidul Comuniştilor pentru alegerile anticipate şi Comuniştii vor sesiza Curtea Constituţională în legătură cu transferul ilegal către Mihai Ghimpu a preşedinţiei.
XS
SM
MD
LG