Linkuri accesibilitate

De re culinaria germanica


Dacă e să întrebi pe cineva ce cunoaşte despre Germania, primul lucru care o să ţi-l zică va fi acelă că această țară este mondial cunoscută prin diversitatea de bere ce se produce aici. Pentru grupa noastră, prima băutură degustată în Germania, nu a fost berea, căci în iarnă nu aveam mare plăcere pe un frig ce te pătrundea pîină la oase să mai bem şi bere. În această perioadă băutura preferată atît de germani, cît și de turiști este « Glühwein », care reprezintă un vin cald ce conține diferite mirodenii, ceea ce-i conferă un gust specific.

Dar nu poți să vizitezi Germania, fără să guști din băutura națională. Varietatea de bere cea mai răspîndită aici este berea blondă ce poartă denumirea de Pils, dar « Weizenbier» este o bere ce merită a fi gustată pentru gustul său specific. Fiecare regiune pregătește tipul său special de bere, pe care o poți savura în așa numitele « Bierstuben » sau « Biergarten », unde la dispoziția dumneavoastră este bere pe toate gusturile.

Din cauza divizării sale în Länder, care și-au dezvoltat cultura lor specifică, germanii posedă o mare diversitate culinară și de bucate specific regionale.

Carnea de porc ocupă un loc esențial în bucătăria germană și este practic permanent acompaniată de cartofi sau varză. De asemenea aici descoperim circa 1.500 varietăți de cîrnăciori, aşa se face că avem Cîrnăciorii de Frankfurt (mai fini), Cîrnăciorii Nürenberg (din care se fac barbecue) ș.a.
Pe lîngă toate bucatele de carne de porc, germanii adoră și mîncarea din pește.

Deci călătorind în Germania putem gusta diferite bucate cu gust original și pe placul fiecăruia:
XS
SM
MD
LG