Linkuri accesibilitate

Marian Lupu îi îndeamnă pe comuniști să dea dovadă de responsabilitate și să accepte dialogul politic pentru evitarea unor noi alegeri


Cei patru lideri din Alianţa pentru Integrarea Europeană spun că tactica Partidului Comuniştilor de a-i dezbina este sortită eşecului. Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin a ignorat invitaţia lor să participe marţi la o întâlnire la Palatul Republicii. Comuniştii au spus într-o declaraţie a Comitetul Central că nu recunosc alianţa ca structură politică unitară şi doresc să negocieze cu fiecare formaţiune componentă în parte.
Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu i-a îndemnat însă pe foştii săi colegi comunişti să accepte dialogul cu alianţa pentru evitarea unor noi alegeri: „Negocieri separate nu vor fi. Îmi exprim şi eu speranţa că reprezentanţii PCRM-ului vor înţelege cât de necesar este un nivel sporit de maturitate politică în interesul cetăţeanului.”
Cele patru partide din Alianţa pentru Integrare Europeană au o majoritate de 53 de mandate în noul Parlament, faţă de 48 ale comuniştilor, dar nici o tabără nu dispune de suficiente mandate pentru a alege cu forţe proprii un nou şef al statului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG