Linkuri accesibilitate

Fanfara Ciocîrlia


Fanfara Ciocîrlia este alcatuita din 12 instrumentisti, 10 suflatori un basist si un baterist și isi are originile in satul Zece Prajini, din nord-estul Romaniei. Inainte de 1989, ei cintau in timpul liber la nunti si la botezuri, find de fapt angajati ca muncitori la Fabrica de Tevi din Roman.

In octombrie 1996, producatorul si inginerul de sunet german Henry Ernst face o vizita la Zece Prajini si ii onvinge pe cițiva din membrii trupei ce cinta la nunti sa faca impreună o orchestra mai mare care sa mearga in turneu peste hotare. Acei muzicieni au decis ca trupa sa se numeasca Fanfara Ciocarlia. Dupa ce au fost descoperiti de Henry Ernst – care e acum managerul lor – au cintat in mai multe de o mie de concerte in peste 50 de tari. (Numai la Praga au fost de sase ori). Cu toata popularitatea lor internationala, primul lor concert in Romania a avut loc in 2006.

Intr-un interviu pentru Radio “Europa Libera” Henry Ernst explica de ce Fanfara Ciocarlia a cintat atit de rar in tara ei de bastina, iar Dictionarul de Sunete va ofera piesa Dui Dui de pe ultimul album lor album “Queens and Kings”.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG