Linkuri accesibilitate

09.09.99 - Legile proprietăţii la Cotroceni


Preşedinţia a declarat că reglementarea grabnică a problemei proprietăţii, alături de privatizarea regiilor autonome și închiderea întreprinderilor falimentare, va pune economia românească pe baze sănătoase

9 septembrie 1999

Actualitatea românească (moderator: Radu Călin Cristea; reporter: Sabina Fati)

Legile proprietăţii la Cotroceni

Preşedinţia, prin purtătorul său de cuvânt, a declarat că reglementarea grabnică a problemei proprietăţii, alături de privatizarea regiilor autonome, a băncilor și închiderea întreprinderilor falimentare, va pune economia românească pe baze sănătoase.

Liderul PDSR, Ion Iliescu, a fost singurul care a părăsit discuţiile de la Cotroceni – restul partidelor au rămas la consultaţii. Alianţa pentru România, condusă de Teodor Meleşcanu, a cerut ca partidele să fie şi ele reprezentate în grupul de experţi, constituit la preşedinţie pentru a examina legile proprietăţii.

În dispută sunt 3 legi ale proprietăţii: legea pământului, legea IAS-urilor şi legea imobilelor naţionalizate.

Reuniunea de la Cotroceni (cerută de opoziţia social-democrata) si faptul că in grupul de experţi sunt şi personalitaţi agreate de PDSR, reaminteşte de „spiritul reuniunii de la Snagov” – comentează presa zilei. Organizată în 1994, de preşedintele Ion Iliescu, a fost prima discuţie politică la care au participat toate partidele parlamentare şi care s-a încheiat cu o declaraţie comună de intenţie.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG