Linkuri accesibilitate

08.09.99 - Cazul Bancorex: audieri în Parlament


Comisia de finanţe a Camerei Deputaţilor a organizat audieri pentru a stabili dacă practica acordării unor credite preferenţiale a dus la falimentul băncii Bancorex

8 septembrie 1999

Extras din Actualitatea românească (moderator: Radu Călin Cristea; reporter: Petru Ionescu)

Cazul Bancorex: audieri în Parlament

Camera deputaţilor, comisia de finanţe, a organizat audieri legate de falimentul băncii Bancorex, la care a fost prezent şi Răzvan Temeşan, fost preşedinte al consiliului de administraţie al băncii, în perioada în care Bancorex a făcut cele mai datorii. Temeşan a respins categoric acuzaţia că ar fi acordat credite preferenţiale şi a ţinut să precizeze că banca pe care o conducea el era „sănătoasă”. „Bancorex rula afaceri de milioane de dolari iar în perioada 1992-96, avea un profit de un miliard de lei pe zi”, a declarat între altele Temeşan.

A fost audiat şi urmaşul lui Răzvan Temeşan, Sorin Ionescu care a afirmat însă că a preluat banca într-o stare foarte dificilă, datorată creditelor preferenţiale si neperfomante, acordate anterior.

(Bancorex a fost înfiinţată în 1968 sub denumirea de „Banca Română de Comerţ Exterior” şi lichidată în 1999, bunurile ei fiind transferate Băncii Comerciale Române)
.
XS
SM
MD
LG