Linkuri accesibilitate

Voyage d'études


Anul Nou 2009 trebuia să-l începem la Berlin, în călătoria de studii unde era prevăzut să locuim două luni într-un orăşel studenţesc. După Nisa care ne alintase cu clima sa caldă, Berlinul ne-a adus pe cap o iarnă friguroasă ca în Alaska.

Am fost cu toţii foarte mulţumiţi când am aflat că orele le vom avea în aceeaşi clădire unde locuiam. Dimineaţa puteai să te trezeşti cu cinci minute înainte de începerea cursurilor, să te speli pe faţă şi să te cobori cu ceaşca de ceai în mână în sala de lucru.

La cursuri am avut ca invitaţi, înafară de profesorii noştri şi profesori de la diferite universităţi partenere din Berlin. Fiecare dintre ei aveau diverse metode de predare, ceea ce mereu ne trăgea interesul şi atenţia la participarea la ore. Orice curs era ceva unic, deosebit de celelalte. De cele mai dese ori se organizau jocuri de simulare, în care toţi trebuiau să se implice având rolul său. Cu toate că orele le aveam toată ziua, seara ajungeam mulţumiţi de noi înşine şi de progresul intelectual, chiar şi mai aveam puteri să mergem la bibliotecă, care se afla în centrul oraşului şi aveam de mers aproape o oră cu autobusul şi tramvaiul.

Cu toate că aveam puţin timp liber la dispoziţie, înafară de week-end, reuşeam să ieşim şi la distracţie, mai precis găseam timp să ieşim să facem cunoştinţă cu monumentele de artă a Berlinului. Joia era pentru noi ziua de vizită a muzeelor, căci seara de la 18,00 aveam posibilitatea să le vizităm gratis. Din muzeele vizitate m-a impresionat Pergamon Museum, unde sunt adunate multe obiecte de artă din Roma Antică. Apoi pot să mai menţionez şi Muzeul Egiptean unde se află bustul reginei Nefertitice este cunoscut in lumea intreaga. Berlinul este foarte impresionant şi atractiv, este doar nevoie de timp ca să poţi descoperi toată frumuseţea acestuia.
XS
SM
MD
LG