Linkuri accesibilitate

Plec la Paris!


Despre acest oraş am aflat de la lecţiile de franceză de la profesoara noastră. Din primele informaţii despre Paris m-am îndrăgostit pentru totdeauna de el. Şi zi şi noapte visam să vizitez acest oraş cunoscut în toată lumea. Despre monumentele lui renumite ştiam numai din auzite, dar iată că a venit şi timpul ca visul meu să devină realitate. Plec la Paris!!!!

Incă din avion, cu cîteva minute înainte de aterizare am observat cu mari emoţii simbolul Parisului, putem să-i zicem „Dama de Fier” sau „Turnul Eiffel”. Obosită cum eram de pe drum m-am îndreptat spre acest punct de atracţie pentru turişti. Cвnd ajungi оn vîrful turnului simţi cum ţi se taie răsuflarea. De sus se vede tot Parisul şi ţi se pare că totul în jur este foarte minuscul, dar magnific. Seara cînd turnul este luminat de mii de becuşoare ai impresia că eşti într-un basm de feerie.

Un alt monument de artă este Louvre care atrage spre el toţi amatorii frumosului. Păşind pragul muzeului parcă te transferi în altă epocă cu prinţi şi cu prinţese. Poţi să stai în faţa unui tablou sau alt obiect de artă ore în şir şi să nu te poţi sătură să admiri frumuseţea lui.

Mulţi cunosc Louvre, Versailles, Notre Dame de Paris etc., dar puţini au auzit de peretele „de Je t’aime". Acest perete a fost construit dupa ideea lui Frédéric Baron. Aici poti gasi cum sa spui te iubesc in mai mult de 300 limbi si este locul preferat de intilnire a multor cupluri indragostite.

De asemenea puţine persoane ştiu despre Catacombele Parisului, care sunt o atracţie pentru cei care au nervii mai tari. Originea acestora vine de pe la sfirsitul secolului XVIII. Acestea sunt vechi cariere care au fost transformate mai tirziu in cimitir. La moment catacombele sunt deschise pentru vizita turistilor.

Astfel, la Paris in afara de monumentele clasice pe care lumea le cunoste mai exista multe lucruri interesante ce merita a fi vazute.
XS
SM
MD
LG