Linkuri accesibilitate

Marea surpriză a fazei preliminare a Ligii Campionilor


Marea surpriză a fazei preliminare a Ligii Campionilor e Poli Timiţoara. Poli a condus de două ori şi a terminat la egalitate 2-2, meciul în deplasare cu Şahtior Doneţk. Adevărat Poli a avut, în mod repetat, noroc la faze de joc în care apărarea imediată a timişorenilor cedase. Însă, e la fel de adevărat că Şahtior n-a ştiut să joace aşa cum trebuie un meci cu o echipă mică, venită să înţepe pe contre şi să plece cu puncte. Şahtior trebuia să ştie că Gigel Bucur e un fotbalist excelent pe contraatac. Nemarcat, Bucur a ştiut să facă ce ştie să facă foarte bine şi a înscris de două ori la singurele două şuturi serioase ale timişorenilor. Şahtior a egalat, in extremis, în ultimele patrru minute. Poli a făcut un meci realist dar calificarea nu e în nici un chip adjudecată. Returul de la Timişoara e absolut deschis. Poli va fi silită să joase o partitură mult mai dificilă acasă şi va trebui să evite neapărat senzaţia că e favorită. Şahtior, deţinătoarea Cupei UEFA, a mai jucat la victorie în deplasare şi a reuşit. Returul de pe 5 august va fi, fără îndoială, un duel tactic între antrenorii Sabău şi Lucescu. Cel ce va imprima atitudinea potrivită echipei sale, va cîştiga.

Sezonul de transferări se va încheia mîine, 31 august. Bilanţul e derutant. Practic, Real Madrid a confiscat piaţa de transferări dar strategia madrilenă e problematică. Real a cheltuit colosal aducîndu-i pe Kaka, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Albiol,Garay şi Albeola, ultimul recoltat în această sptămînă de la Liverpool. În aparenţă, Real are acum o echipă încărcată de superstaruri. Întrebarea e: se poate construi o mare echipă prin alăturarea de supervedete? Pentru spectatori e simplu. Lumea vrea să vadă mari jucători în aceaşi echipă. Însă o echipă nu joacă bine numai dacă membri ei sînt jucători foarte buni. Primul avertisment a venit de la Alex Ferguson, antrenorul lui Manchester United, martele înţelept al fotbalului european. Ferguson care a construit multe ediţii ale lui Manchester United, în care a lăsat loc pentru fotbalişti fără firmă, a ajuns la concluzia că Real a depăşit limita. Pellegrini,noul antrenor al Realului, va găsi foarte greu o formulă de joc - a prevestit Ferguson.

În sfîrşit, sezonul de transferări s-a încheiat cu o enormă bătălie defenisvă reuşită de Bayern Munchen. Ribery a rămas la Munchen, după ce Bayern a respins asalturi succesive lansate de Real Madrid, Chelsea şi Manchester United. Miercuri seară, Franz Beckenbauer, Preşedintele clubului a dezvăluit suma pentru care Bayern ar fi început, poate, negocierile: 100 de milioane de euro. Însă afacerea Ribery nu e încheiată. Ofertele rămîn valabile şi dacă Bayern nu porneşte bine noul sezon, Ribery ar putea pleca în iarnă, cînd piaţa de transferări se redeschide.
XS
SM
MD
LG