Linkuri accesibilitate

„Am votat pentru democraţie şi pentru integrare europeană”


Prime declarații după vot ale unor personalități politice

Preşedintele în exerciţiu, Vladimir Voronin a declarat miercuri, după ce a ieşit din cabina de vot, potrivit agenţiei Moldpres, că doreşte stabilitate şi dezvoltare pentru Moldova şi că partidul său “îşi va conjuga eforturile” cu toate forţele politice parlamentare ce vor respecta cele 5 principii de negociere lansate anterior

Serafim Urechean, liderul uneia din cele trei formaţiuni parlamentare de opoziţie, Alianţa Moldova Noastră, a declarat, după votare, că formaţiunea sa planifică să facă parte dintr-o majoritate confortabilă în parlament. „E timpul să terminăm cu dictatura. Am votat pentru democraţie şi pentru integrare europeană”, a declarat Serafim Urechean, citat de portatul Unimedia.

Aceiaşi sursă îl citează pe vicepreşedintele PL, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, care a spus, după votare, că şi-a dat votul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi pentru relaţii bune de vecinătate cu România şi Ucraina. „Am votat pentru democraţie şi pentru viitorul copiilor în UE. Aşa cum spunea şi Ştefan cel Mare, Moldova nu este a boierilor, ci a urmaşilor urmaşilor noştri”, a declarat Dorin Chirtoacă după ce a votat.

Sediul PLDM la Chișinău
Preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vladimir Filat, ieşind din cabina de vot, a declarat presei că ar fi descoperit în lista electorală, în momentul când a venit la urne, două persoane străine care ar avea viză de reşedinţă în locuinţa sa. În alt context, Filat a spus, citat de Unimedia, că speră ca după aceste alegeri cetăţenii Republicii Moldova să trăiască mai bine, iar jurnaliştii străini să nu mai fie persecutaţi aici”.

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, retras recent din PCRM, a declarat că şi-a dat votul pentru “schimbare şi pentru demonopolizarea economiei”. Potrivit portalului Unimedia, Marian Lupu a exclus că în viitorul legislativ formaţiunea sa va face o coaliţie bilaterală cu PCRM. „Am votat pentru reforme europene. După alegeri multe lucruri se vor schimba radical în Republica Moldova”, a mai spus Marian Lupu după ce a ieşit din cabina de votare.
XS
SM
MD
LG