Linkuri accesibilitate

Chișinău - alegeri la secția 238


Chișinău - Secția de votare Nr. 236
Chișinău - Secția de votare Nr. 236

Lipseşte muzica si festivismul fals, e o atmosferă de lucru, oamenii îşi văd de treabă

Europa Liberă: Vasile Botnaru, la ce secţie de votare te afli ?

V. Botnaru: Ma aflu la o secţie de votare de la mine, din cartier, este la un liceu, secţia este 238. Eu zic că este pînă acum viaţa tipică a unei secţii de votare. Eu am venit la 6 30 si am putut să intru în incinta secţiei şi preţ de 20 de minute viaţa a început să palpite, am fost martor la cum s-au sigilat urnele de vot, oamenii şi-au luat locurile la mesele de lucru şi, incredibil, erau alegători care au aşteptat exact să înceapă a vota.

Europa Liberă
: Alegătorii de la aceasta ora, cine sunt? Cine sint cei mai matinali?

V. Botnaru: Locuitori din cartier, care, probabil unii se duc la serviciu, am văzut şi tineri şi mai în virstă, foarte nerăbdători să îşi ia buletinul şi să voteze. Mie mi se pare că este o atmosferă de lucru, exact ceea ce vroiam să obţinem de ani de zile. Lipseşte acea muzica si acel festivism fals şi, în schimb, este o atmosferă de lucru, oamenii îşi văd de treabă. Membrii comisiei par să ştie foarte bine obligaţiunile, am văzut şi observatori şi alegători care erau, cumva, nerăbdatori să răspundă la întrebările celor care fac exit poll-urile.

Europa Liberă: Ciţi oameni trebuie să voteze la secţia de vot la care te afli?

V. Botnaru: Nu ştiu exact cifra, dar, de regulă, aceasta este o secţie care, de obicei are ciţeva mii de alegători. Cert este că la prima oră oamenii motivaţi au venit, au putut să voteze, a fost fără incidente, n-am văzut nimic suspect. Am văzut 2 oameni din forţele de ordine care au păzit probabil secţia toată noaptea şi nu erau ostentativi, treceau şi ei prin incintă. Observatorii sunt cu ochii pe ce se întîmplă în secţie. Mi se pare că este o secţie exemplară. Pe parcursul zilei o sa mai trec să văd daca imi voi păstra această imagine.

Europa Liberă
: Ai reuşit să vorbeşti cu oamenii. Ce ţi-au spus? Ce aşteptări au ?

V. Botnaru: Ciţiva oameni se arătau indignaţi de calitatea listelor. Nişte oameni care continuă sa vină aici la secţie, dar locuiesc în altă pate, continuă să aibe intrebări despre niste persoane care apar în liste că ar locui în apartamentele lor. Probabil că va trebui să se lucreze foarte amănunţit la calitatea listelor electorale.

PS: Dupa intervenţia în direct, in emisiune, Vasile Botnaru a aflat că, deşi îşi verificase anterior situaţia şi ceruse să fie adusă la zi si sa se afle pe listele de alegatori în această dimineata, nu era înscris pe liste şi a fost nevoit să voteze, din nou, pe liste suplimentare.
XS
SM
MD
LG