Linkuri accesibilitate

Candidatură la preşedinţie a lui Sorin Oprescu?


Sorin Oprescu, medic, primar
Sorin Oprescu, medic, primar

Singurul politician care l-ar putea concura cu succes pe actualul preşedinte Traian Băsescu

La 58 de ani, primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu pare singurul politician care l-ar putea concura cu succes pe actualul presedinte Traian Basescu. Ales anul trecut edil al capitalie romanesti, Sorin Oprescu nu si-a pus in aplicare nici un proiect, dar le-a oferit bucurestenilor spectacole si intrarea repetata in Cartea Recordurilor, pentru cei mai multi Mosi Craciuni, pentru cel mai lung cirnat si penru cel mai mare tort.

Sorin Oprescu afiseaza o figura plictisita si lipsita de energie, dar isi face propaganda mai ales in zilele in care nu se intimpla nimic pe scena politica romaneasca. In astfel de brese, primarul Bucurestiului isi viziteaza orasul insotit de camere de luat vederi de la toate televiziunile nationale, face glume si vorbeste despre lucrurile care-i lipsesc capitalei. Fost doctor cu aptitudini manageriale, Sorin Oprescu este simpatizat de bucuresteni, in ciuda stagnarii orasului si in ciuda oricarei viziuni. In campania electorala Sorin Oprescu a promis sosele suspendate pentru decongestionarea traficului in Bucuresti, dar de mai bine de un an de zile nu a reusit sa faca nici macar o banda de biciclete.

Primarul Bucurestiului a spus aseara pentru prima data ca nu exclude o eventuala candidatura la presedintia Romaniei. In privinta intentiei la vot, sondajele nu-l crediteaza cu mai mult de 10 la suta, in schimb este cotat in topul increderii cu 36%, la egalitate cu presedintele Romaniei. Alte sondaje sugereaza ca 40 la suta dintre bucuresteni si-ar dori un presedinte independent, insa deocamdata presedintele Traian Basescu este in fruntea preferintelor electoratului, dar a coborit sub pragul psihologic de 40 de procente, pe care il inregistra constant in sondaje pana in urma cu doar doua luni.

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, actualul sef al statului ar obtine 35%, fiind urmat de candidatul socialistilor Mircea Geoana, creditat cu 19% din intentiile de vot, si de cel al liberalilor, Crin Antonescu, cu 15%, potrivit unui sondaj facut de CSOP –Centrul pentru Sondarea Opiniei Publice. Intrarea lui Sorin Oprescu in cursa ar putea schimba serios echilibrul campaniei pentru alegerile prezidentiale, in conditiile in care Traian Basescu este in scadere abrupta, iar ceilalti competitori nu pot depasi 20 la suta. Pe fondul crizei economice care continua sa se agraveze in Romania, Traian Basescu va fi nevoit sa-si asume stingaciile guvernului, dar in contul sau exista deja si alte reprosuri pe care i le fac simpatizantii, intre ele intrarea fiicei sale in politica si propulsarea ei direct in Parlamentul European sau neregulile financiare ale ministrilor sustinuti de presedinte.
XS
SM
MD
LG