Linkuri accesibilitate

Bătălia florilor


La Nisa se petrec deseori diverse sărbători pe tot parcursul anului. Practic la fiecare două săptămîini locuitorii de aici pot urmări cu entuziasm diverse sărbători cum ar fi: „Sărbătoarea Mării”, „Sărbătoarea Măslinilor”, „Sărbatoarea Trandafirului” și multe altele.

Renumit este și carnavalul de iarnă organizat în acest oraș de vis. Această renumită manifestație durează de pe 13 februarie pînă pe 1 martie. Acest Carnaval poartă denumirea de „Carnavalul Florilor sau Bătălia Florilor”. Tot malul mării este transformat într-o scenă de teatru, unde oricare doritor poate să participe la diverse concursuri, distracții etc. Carnavalul este deschis de o paradă de mașini înfrumusețate de flori vii și care reprezintă după forma lor un buchet de flori. Fiecare automobil prezintă o compoziție parfumată la care s-a lucrat foarte intens și meticulos. Mimoza, care este simbolul Nisei, ocupă un loc privilegiat în inima tuturor mazaicelor de flori din această bătălie. Dansatori și dansatoare, îmbracați în costume de carnaval, create anume pentru această ocazie, defilează pe aleea de pe malul mării. Sărbătoarea continuă cu muzică, distracții pînă …în martie.

Marea face parte din patrimoniu Nisei și sărbătoarea Sf. Petru este dedicată ei și profesiilor acesteia. Ea se derulează pe parcursul a trei zile. În acest timp se fac diverse piețe de artizanat, expoziții și concursuri sportive pe mare. Malul mării este transformat în zonă pentru pietoni și toți se distrează la maximum. Astfel se distrează locuitorii Nisei, de la mic la mare…
XS
SM
MD
LG