Linkuri accesibilitate

AMN la limita pragului electoral conform Barometrului de Opinie Publică


Serafim Urechean protestează

Potrivit sondajului de opinie dat publicității astăzi de Institutul de Politici Publice, AMN s-ar afla la limita de jos a pragului electoral în preferințele alegătorilor. Vasile Botnaru, care a fost prezent la conferința de presă ce a lansat datele Barometrului de Opinie Publică, își exprimă scepticismul față de constatare.

Pe de ală parte, liderul Alianției Moldova Noastră, Serafim Urechean a acuzat IPP că ar favoriza comuniștii prin sondajele sale și că ar minimaliza în mod constant AMN. Serafim Urechean a declarat la o conferință de presă, reluat de agențiile moldovenești, că: “In 2005 Barometrul credita Blocul Moldova Democrată, creat în baza AMN, cu 20,9%. In realitate BMD a acumulat cu 8% mai mult decît prognoza IPP. Cam aceeași situatie s-a repetat cu 2 săptămîni inainte de alegerile locale, din 2007, și înainte de alegerile parlamentare din 5 aprilie. IPP a dus in eroare electoratul. IPP oferea 5,4% înainte de 5 aprilie Alianței Moldova Noastră, în realitate am luat aproape 10%. De două ori mai mare a fost rezultatul decît pronosticul acestor astrologi”.

Urechean a adăugat cu același prilej: “Ii propun domnului Barbaroșie ca dacă AMN va accede în Parlament, atunci el si echipa lui să se dezică de la efectuarea sondajelor sociologice pentru viitor”.
XS
SM
MD
LG