Linkuri accesibilitate

Noi manifestații împotriva regimului Ahmadinejad


Akbar Hashemi Rafsanjani în cursul rugăciunii de vineri la Universitatea din Teheran
Akbar Hashemi Rafsanjani în cursul rugăciunii de vineri la Universitatea din Teheran

Forţele de poliţie au recurs la gaze lacrimogene şi au operat arestări

Fostul președinte al Iranului, Akbar Hashemi Rafsanjani, unul din clericii cei mai influenți ai țării, a condus astăzi rugăciunea de vineri pronunțată la Universitatea din Teheran în prezența cîtorva mii de studenți. Rafsanjani a cerut eliberarea sutelor de demonstranți arestați în cursul înăbușirii protestelor opoziției și a spus că încrederea iranienilor a fost distrusă de controversatele alegeri prezidențiale de luna trecută și realegerea lui Ahmadinejad la conducerea statului.

Rugăciunea a fost urmată de o mare demonstrație în fața Universității din Teheran, la care cei care protestau, mulți purtînd culoarea verde a liderului opoziției Mir Hossein Mousavi, au strigat lozinci între care „libertate pentru deținuții politici” și „iranienii pot muri dar nu vor accepta oprimarea”. Forțele de ordine loiale președintelui Ahmadinejad au intervenit împotriva demonstranților cu gaze lacrimogene și au operat numeroase arestări.

Imagini ale demonstrației, filmate de un amator au fost postate pe internet și au circulat în mediile de informare din întreaga lume.

Noi manifestații la Teheran
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:11 0:00
XS
SM
MD
LG