Linkuri accesibilitate

Portret robot de deputat în opinia omului simplu


„Deputaţii sunt departe de noi. Ei trebuie să fie alături de popor. Să ştim că cineva în Parlament are grijă de problemele noastre din sat şi raion”.

Prietenos, mai aproape de oamenii simpli şi preocupat de problemele tinerilor – aceste calitaţi ar trebui să le aibă un deputat pentru care sunt gata să-şi dea voturile mai mulţi potenţiali alegători cu care am discutat la Vadul-lui-Vodă şi Rezina. I-am catalogat drept potenţiali votanţi pentru că mulţi dintre ei rămân încă indecişi.

Valentina Cazacu
Valentina Cazacu are 53 de ani şi speră că viitorii parlamentari nu vor uita drumul spre satele pe care le colindă în timpul campaniei: „De exemplu, iată într-un sat nici nu vezi nici un deputat. Aproape de alegeri vin la noi şi ne prezintă platforma. Cum trec alegerile, ei uită de noi. Avem nevoie în sate de drumuri, de energie electrică, de apă potabilă, de un centru cultural şi să ne ajute cumva. Deputaţii sunt departe de noi. Ei trebuie să fie alături de popor. Noi să ştim că cineva în Parlament are grijă de problemele noastre din sat şi raion”.


Deşi îmi spune că nu o interesează politica pentru că este contabilă, Ludmila Ursu vede un deputat bun ca fiind informat şi cunoscând ceea ce se întâmplă în ţara pe care o conduce: „E foarte important să ştii cerinţele oamenilor, să fii alături de ei să le ştii dorinţele, necesităţile şi atunci vei fi un deputat super, foarte bun, respectat”.
Ludmila Ursu










Alexandru Sicorschi
„Cei care vor veni la guvernare - îmi spune Alexandru Sicorschi, vorbitor de limbă rusă - ar trebui să inspire mai multă încredere cetăţenilor. Mi-aş dori ca viitorii deputaţi să fie deschişi să nu fie atât de rezervaţi. Dacă am avea deputaţi buni şi oamenii de rând i-ar susţine. Ei ar trebui să facă ceva timp de 4 ani cât sunt aleşi”.






Pe Mariana, o tânără mămică am întâlnit-o într-un parc, în timp ce îşi plimba fetiţa de numai câteva luni. Ea vede viitorii legislatori: mai aproape de copii, oameni, să facă tot pentru viitorul copiilor noştri şi tot ce e mai bun pentru ei.
Mariana


La Rezina, unii părinţi care au studenţi la Chişinău şi-ar dori cel mai mult ca parlamentarii să fie mai înţelegători cu tinerii, astfel încât cei care îşi fac studiile în bază de contract, să plătească mai puţin. Unii dintre interlocutorii mei s-au arătat chiar suparaţi pe şeful statului pentru că s-a gîndit să-i pedepsească pe toţi studenţi pentru tulburările din 7 aprilie, afirmînd că guvernul ar trebui să repare cele două edificii devastate din contul alocaţiilor bugetare pentru universităţi.
XS
SM
MD
LG