Ion Gangan: Au fost abateri de la liste, au fost erori si anume persoane care erau decedate erau incluse in liste inainte de data de 5 aprilie. Deci, noi am studiat listele, avem 10 756 de alegatori pe liste. In listele de baza au ramas si cei plecati in strainanate. Noi stim ca la evidenta sint in oras, dar au ramas in liste si asa au fost indicatiile

Europa Liberă: Citi sint plecati peste hotare ?

Ion Gangan
: Din 14 500, 4000 sint plecati peste hotare.

EL : Deci fiecare cam al treilea locuitor, ar fi...

Ion Gangan: Intocmai. S-au modificat listele asa ca, de lucru este, a fost si inca va mai fi. Nu e exclus ca inca ceva noi am scapat din vedere si lucram in teren. Sint multi cetateni care pur si simplu n-au fost inclusi absolut deloc in liste nici la 5 aprilie. Sint multi cetateni care inteleg lucrurile, se includ in listele adaugatoare si voteaza, dar sint multi care spun ca de ce nu ma socotesti si pe mine cetatean, de ce eu nu trebuie sa fiu inclus in liste, de ce nu ma intreaba nimeni, de ce nu ma suna nimeni, pur si simplu se obisnuiesc si se intorc si nu voteaza. Si iara, din nou se pierde votul.

EL:Ati facut aceasta constatare. Aproape 4 mii de cetateni din Nisporeni sint plecati peste hotare.

Ion Gangan
: Intocmai, doamna Valentina...

EL: 4000 de buletine de vot vor veni la Nisporeni.

Ion Gangan
: Desigur. Sigur ca vor veni. Cum sa nu vina, daca ne-au spus ca dinsii ramin in liste. Parerea mea era ca in listele adaugatoare sa fie introdus cetatenul in caz ca apare (la vot), dar sa nu fie introdus in listele de baza. Clar lucru ca avem dubii si nu poti sa pui mina in foc pentru cineva. Mie mi-e frica, mi-e teama.

EL:Excludeti definitiv ca nu s-ar mai putea frauda alegerile ?

Ion Gangan
: Asa ceva nu exista. Clar lucru ca o sa fie tentative, eu sint sigur ca o sa incerce. Nu vrea nimic lumea, dar las ca stii de cine o fii (ales) , dar sa fie (ales in mod) cinstit.

EL: Ce spera lumea (din Nisporeni) ? Ce ar vrea sa aduca aceste alegeri?

Ion Gangan
: Schimbare spre bine, sper Uniunea Europeană, spre integrare, spre libertate, spre ceva mai bun. Si speram ca in viitorul apropiat sa dispara sirma asta din partea de pe Prut, sa avem accesul liber spre Europa.