Linkuri accesibilitate

Timpul despre „Vova vertaliotcikul”


La Comrat, ca si in Europa, baskanul Gagauziei este atent la listele electorale, constata Timpul. Mai scrie ziarul si ca viceministrul de la Interne Valentin Zubic isi instrueste subalternii ca de razboi – umbla prin provincie si ii invata cum sa-si apere comisiariatele in cazul unor pretinse atacuri din partea unor cetateni nemultumiti.

Si asta in timp ce presedintele in exercitiu, Vladimir Voronin, ar fi facut acreala la stomac de la drumurile Moldovei. Vladimir Voronin, dezvaluie Timpul, face campanie electorală cu elicopterul. După ce a vizitat la 11 iunie Comratul şi la 13 iunie Ungheniul, sâmbăta trecută, pe 27 iunie, el a ajuns la Larga, Briceni. Sictirit de plaiurile mioritice, sau poate de starea drumurilor moldoveneşti, prim-secretarul comuniştilor moldoveni a urcat în ceruri. „Vova vertaliotcikul” este titlul articolului.

In acelasi context, electoral, mai aflati ca partidele din opozitie cer Teleradio-Moldova ca dezbaterile electorale sa inceapa imediat, pe cand comunistii le amana pana pe 12 iulie. Directorul ziarului, Constantin Tanase revine azi la dilema Lupu. Se intreaba in editorialul sau groapa cui o sapa fostul spicher comunist al Parlamentului si observa ca o „ciudata liniste” în tabăra lui Voronin când e vorba de Marian Lupu. La fel de ciudată, ii pare lui Constantin Tanase şi liniştea din tabăra noului PD când e vorba de Voronin şi de comuniştii, de care, chipurile, s-a despărţit Marian Lupu: “În violentele lui discursuri la adresa Opoziţiei, când ajunge la Lupu, Voronin devine calm, cumpătat şi ceea ce-şi permite la adresa lui Lupu e să-l lovească în moalele capului cu o floare. Lupu îi răspunde cu aceeaşi monedă, gâdilându-l pe Voronin cu un fir de iarbă la degetul cel mic de la piciorul stâng. Asistăm la o idilă între doi amanţi, „amanta” fiind, fireşte „hermafroditul Lupu”, ca să utilizez şi eu un termen din vocabularul politic al lui Voronin”.

Si, mai remarca acelasi Timpul, deopotriva cu specialistii de la Expert-Grup, ca criza economica n-a fost declansata de criza politica.

Intrebarea de baza din ECOnomist este „unde s-a pierdut programul anticriza al Guvernului provizoriu”. Cercetatori din CSI, nu cei de prin alte parti, constata ca rezultatele social-economice inregistrate de Moldova in primele luni ale lui 2009 sunt dintre cele mai proaste, scrie ECOnomist. Unde mai puteti gasi un articol despre afacerile familiei Stati din Kazahstan, scoase la mezat si cautate de structuri aproliate de conducerea actuala a Republicii Moldova, precum si un articol despre pretul gazelor ruseti, in cadere libera, inclusiv in Moldova, unde ECOnomist anunta o reducere de aproape 20 la suta.
XS
SM
MD
LG