Linkuri accesibilitate

Tot ce se face, se face spre bine


Nisa (Nice), Coasta de Azur… Cred că este locul la care visează oricare dintre noi să-şi petreacă măcar o vacanţă. Nisa este una dintre cele mai vizitate destinaţii de pe Coasta de Azur. Odată ajuns aici simţi imediat atmosfera tipic franţuzească, parcă aerul Mediteranei te pătrunde plimbîndu-te pe valurile romantismului. La acest loc de paradis visam şi eu, dar nu ca la un loc de vacanţă ci ca o potenţială localitate unde aş putea să-mi continui studiile mele făcându-mi masterul. În 2008 am absolvit la Universitatea de Stat, Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Ştiinţe Politice şi cum sunt o persoană plină de entuziasm şi energie am decis să-mi încerc norocul mai departe.

De acest oraş am aflat de la nişte colegi, împreună cu care am făcut stagiul de practică de stat şi care erau absolvenţi ai Institutului de Înalte Studii Europene (IEHEI) de la Nisa. Ei au fost, în mare parte, cei care m-au iniţiat în cele necesare în privinţa acestui subiect. Apoi, un alt pas pe care l-am făcut pentru a mă implica mai activ în realizarea visului meu a fost participarea la Şcoala de Vară organizată de acest institut în Moldova şi anume la Vadul lui Vodă.

În cadrul acestei activităţi, am luat legătura cu persoana responsabilă de programul de master de la Nisa şi am început să pregătesc dosarul de participare. Presată de timp şi de incertitudine, uneori îmi venea să las totul baltă, dar datorită prietenei mele Alexandra, iubitului meu Vladimir şi desigur părinţilor mei pe care-i iubesc enorm de mult, care mereu mă încurajau să duc lucru la bun sfârşit, am reuşit să trimit dosarul de participare spre destinatar cu bine şi la timp. De obicei nu sunt o persoană care lasă lucrul început, dar probabil gândul că degrabă va trebui să-mi părăsesc ţara, persoanele dragi, teama de necunoscut, mă înspăimânta şi uneori îmi venea să renunţ la dorinţa de a-mi continua studiile peste hotare.

După o lună plină de agitaţii şi aşteptări primisem şi răspunsul mult aşteptat, care mi-a schimbat viaţa într-o clipă. Eram acceptată ca studentă la cursul de master la IEHEI şi încă, o altă bucurie era faptul că mi se acceptase şi o bursă, importanţă căreia am sesizat-o doar când am venit la Nisa şi am simţit pe pielea mea preţurile vieţii de aici…

Primisem deja visa, biletul spre Nisa era în buzunar, aşteptam doar cu nerăbdare clipa când o să pornesc la drum. Astfel începe o nouă perioadă în viaţa mea, plină de aşteptări, de noi cunoştinţe, de noi descoperiri şi sigur nu fără dezamăgiri…dar nu trebuie niciodată să regreţi evenimentele care s-au petrecut în viaţă, chiar şi cele neplăcute, căci ele ne învaţă multe, ne călesc caracterul şi ne transformă în personalităţi cu o adevărată valoare. „Totul ce se face, se face spre bine”…
XS
SM
MD
LG