Linkuri accesibilitate

De ce îşi doreşte liderul PCRM o majoritate constituţională în Parlament?


Vladimir Voronin
Vladimir Voronin

"Pentru desăvîrşirea unei republici parlamentare", răspunde Vladimir Ţurcan (PCRM), după 8 ani de republică prezidenţială (de facto)

Vladimir Voronin care a tinut ieri o conferinta de presa in ipostaza-i de presedinte al partidului comunistilor moldoveni, a anuntat intre altele obiectivul strategic al formatiunii sale de a obtine majoritatea constitutionala in viitorul parlament.


Vladimir Turcan
Vladimir Turcan, cel care l-a secondat pe spicherul Vladimir Voronin pret de citeva saptamini exercitind functia de prim-vicepresedinte al parlamentului, a comunicat pentru Europa libera ca PCRM intii de toate are de gind sa duca la bun sfirsit constituirea republicii parlamentare.
VladimirTurcan: "Credem ca este forma de organizare statala cea mai potrivita pentru Moldova".

Pina nu demult, PCRM nu se arata extrem de preocupat de puritatea republicii parlamentare intrucit functia de sef de stat o exercita chiar liderul comunistilor. Pentru ca viata oricui ii poate oferi o surpriza, fostii majoritari se gindesc tot mai mult la garantarea respectarii drepturilor omului.
Vladimir Turcan: "Oamenii nu pot sesiza direct Curtea Constitutionala, situatie ce trebuie sa fie recuperata".

Vlad Filat
Dar ce cred rivalii comunistilor din viitorul parlament? Partidul Liberal Democrat, formatiunea de opozitia care inca de la aparitie a anuntat ca va pleda pentru modificarea Constitutiei, a promis ca va obtine intii de toate reabilitarea institutiei alegatorilor care sa decida ce anume trebuie rectificat. Iata lista de prioritati asa cum o vede Vlad Filat, liderul PLDM: "Intii de toate conteaza sa putem desfasura un plebiscit. Noi am initiat un referendum astfel incit cetatenii sa poata alege presedintele. Noi avem nevoie de un presedinte al fiecarui cetatean si nu unul cu carnet de partid.

In concluzie: cine va obtine majoritatea constitutionala va decide asupra ordinii prioritatilor constitutionale.
Previous Next

XS
SM
MD
LG