Linkuri accesibilitate

Teheran: atentat în apropierea mausoleului ayatolahului Khomeini?


Potrivit agentiilor iraniene de stiri, o bomba a explodat la Teheran, in apropierea mausoleului liderului religios al revolutiei islamice Ayatolahul Khomeini. Informatia nu a fost confirmata din surse independente Potrivit sursei citate, bomba ar fi fost detonata de un atentator sinucigas şi a ranit cel putin o persoana. Relatarile despre explozia bombei au survenit in timp ce politia folosea gaze lacrimogene si tancuri cu apa impotriva miilor de protestatari adunati si astazi, pe strazile Teheranului, in ciuda avertismentelor severe ale liderului religios iranian Ayatolahul Ali Khamenei.

Martori oculari la protestele de astazi au declarat serviciului persan al postului nostru de radio, Radio Farda, că protestatarii s-au adunat in trei locuri diferite din Teheran, inclusiv la Universitate si ca au loc ciocniri intre fortele de ordine si protestatari :"Pe şoselele din jurul Teheranului au fost defasurati militari si forte de ordine. Sint la 20 de km de Teheran, pe autostrada Khavaran, si văd 10 maşini de poliţie, soldaţi şi mult personal militar".

Mii de politisti si de membrii ai militiilor Basij loiale lui Khamenei au fost desfasurati in Teheran si in alte oraşe importante ale Iranului.

Consiliul Suprem iranian avertizat astăzi că raspunderea pentru riposta autorităţilor fata de protestele neautorizate revine liderilor opozitiei care organizeaza protestele. Restrictii foarte severe au fost impuse mediilor de informatii internationale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG