Linkuri accesibilitate

Liderul PPCD Iurie Roşca numit vice-premier


Vlad Filat: "Bănuiesc că Voronin plăteşte acum anumite servicii pe care le-a prestat Roşca pe parcursul timpului"

L-am intrebat pe Iurie Rosca ce domenii va gestiona in echipa guvernamentala, ce atribuţii va avea in calitate de vicepremier: „Ma voi ocupa de organele de drept. Dar si de reforma puterii judecatoresti impreuna cu alti colegi din executivul Republicii Moldova. Voi participa si in cadrul alegerilor parlamentare anticipate. Ca presedinte al PPCD voi face tot posibilul pentru a obtine un rezultat cat mai bun pentru Partidul popular crestin-democrat. Insa formula juridica si politica in care eu nemijlocit voi participa la viitoarea competitie electorala, va fi anuntata miercuri.

Europa Libera a solicitat reactiile liderilor partidelor parlamentare de opoziție referitor la numirea lui Iurie Roșca în funcția de vice-premier. Ei cred ca indiferent de faptul ca Iurie Rosca a fost desemnat in Guvern, PPCD nu are sanse sa acceada in Parlament.

Mihai Ghimpu, președinte PL: „Lumea deja a inteles, ca cei care au guvernat pana acum, care au vorbit in numele neamului, au adus neamul la saracie, l-au pus in genunchi, l-au imprastiat prin toata lumea. Problema e ca… ce inseamna ca o parte din electoratul lui Voronin trebuie sa voteze pentru Rosca.. nu cred. Niciodata asa ceva nu se va intampla.”

Vlad Filat, președinte PLDM: „Banuiesc ca Voronin plateste acum anumite servicii pe care le-a prestat Rosca pe parcursul timpului. Mai cu seama in cadrul evenimentelor din 7 aprilie. Si trebuie sa mai spun ca rezultatul PPCD-ului in alegeri a fost pecetluit cu mult inainte de fi numit Rosca in functia de vicepremier. Chiar si daca el va detine aceasta functie in govern, PPCD nu va acumula mai mult de un procent la anticipate”.

Serafim Urechean, președinte AMN: „Inca odata m-am convins ca aceasta este cel mai corupt govern. Mereu aici au dominat interesele de clan. Si acum lui Rosca i s-au creat conditii de a manipula cu masele”.
XS
SM
MD
LG