Linkuri accesibilitate

Presa de joi


în care opoziția ar fi o „bîtă necruțătoare”

Moldova Suverana, bunaoara, trateaza refuzul opozitiei de a participa la alegerea presedintelui Republicii Moldova drept un “moft”. “Prin nevotarea presedintelui constitutional al tarii, opozitia a devenit unealta, bata necrutatoare a crizei mondiale”, mai scrie acelasi ziar.

Acuzatiile care le sunt aduse adversarilor comunistilor sunt, insa, cu mult mai grave, pentru ca, asa cum afirma Moldova Suverana, liderii opozitiei ar cauta “sa provoace adevarate masacre in masa” sau “sa dea foc, in toamna, Chisinaului”. Toate astea, incearca insistent sa ne convinga Moldova Suverana, cu sprijin din afara si numai pentru ca presedintele Traian Basescu vrea sa-si asigure in acest fel al doilea mandat de presedinte al Romaniei. Se impune deci, interventia de urgenta a Procuraturii, pe care ziarul nu intarzie s-o solicite, si a justitiei din Moldova, fara asistenta internationala insa, pentru ca astfel s-ar discredita definitiv legitimitatea si competenta acesteia – a justitiei moldovenesti adica.

Si, inca, cat priveste criza ecomica, mai combate azi Moldova Suverana, rigoarea de care da dovada FMI in relatia cu Moldova, rigoare care n-ar avea justificare si pe care o califica drept “talibanism financiar”.

Ziarele de opozitie privesc, fireste, evenimentele de ieri dintr-un cu totul alt punct de vedere. Timpul titreaza “Opozitia s-a tinut de cuvant” si constata ca Voronin se teme de Filat. Asta pornind de la potopul de calificative cu care a tunat dupa sedinta de ieri noul presedinte al Parlamentului la adresa opozitiei – obraznica, cum a numit-o Vladimir Voronin.

Mai remarca Timpul si scorul cu care a pierdut Stanislav Groppa in fata Zinaidei Greceanii. 0 la 60. E prima infrangere la zero in istoria Republicii Moldova, suportata de vreun candidat la functia de sef al statului, scrie Timpul, adaugand ironic: “Groppa e lipsit de sprijin – groapa e deschisa. Iar Mark Tkaciuk sapa alta, pentru urmatorul bufon”.

In fine, ce-as putea sa va mai recomand, din Ziarul de Garda de aceasta data, e foarte ampla investigatie cu privire la situatia din Televiziunea publica: “camere lipite cu scotch si legate cu sarma la pret de milioane”, evidentiaza din titlu Ziarul.

XS
SM
MD
LG