Linkuri accesibilitate

Noul președinte al R. Moldova urmează să fie ales de Parlament la 20 mai


Demnitarul care ii va lua locul lui Vladimir Voronin la presedintie umeaza sa fie ales pe 20 mai. Aceasta decizie a fost adoptata astazi cu votul majoritatii comuniste din Legislativul de la Chisinau.

Cele trei fractiuni de opozitie au repetat decizia anterioara de a boicota alegerea sefului statului, fortind astfel presedintele in exercitiu sa declare alegeri parlamentare anticipate din cauza imposibilitatii de alege un nou sef de stat.

Opozitia a refuzat sa preia functii de conducere in comisiile parlamentare pe care partidul de guvernamint al comunistilor le-a alocat grupurilor lor parlamentare. Reprezentantii acestora au acceptat sa activeze in cadrul comisiilor de profil pe motiv ca acest gen de activitate constituie una din obligatiile de baza ale parlamentarilor.

La finalul sedintei de astazi fractiunile de opozitie au reprosat noului presedinte al legislativului ca se lanseaza in declaratii contradictorii care se bat cap in cap cu obiectivul concilierii si reinstaurarii pacii sociale anuntat in discursul sau inaugural. Deputatul PLDM Iurie Leanca i-a reprosat de altfel o declaratie, potrivit careia procesul de integrare europeana privit drept unul geopolitic, ar dauna relatiilor Republicii Moldova cu Estul si ar deruta cetatenii tarii. Fostul diplomat Iurie Leanca l-a indemnat pe liderul comunistilor sa nu reinventeze conceptul integrarii europene pe motiv ca nu apartine doar partidelor politice, ci majoritatii covirsitoare a populatiei Republicii Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG