Linkuri accesibilitate

Foia de parcurs pentru reconciliere predată Benitei Ferrero Waldner


Benita Ferrero-Waldner
Benita Ferrero-Waldner

O masă rotundă cu patru semnatari ai roadmap-ului

Peste 20 de lideri de organizaţii neguvernamentale, experţi independenţi şi analişti politici au semnat o propunere adresată de Uniunii Europene să medieze un proces de reconciliere în Republica Moldova, în urma tulburărilor post-electorale.

Propunerea, supranumită foaie de parcurs pentru reconcilierea naţională şi integrarea europeană, a fost înmânata comisarului european pentru relaţii externe, Benita Ferrero Waldner, la o conferinţă la Praga cu reprezentanţii societăţii civile din fostele ţări sovietice pe care Uniunea Europeană le-a inclus în noua sa iniţiativă Parteneriatul Estic.

Despre aceste propuneri a discutat Alexandru Eftode în studioul Europei Libere la Praga cu câţiva coautori: Vlad Lupan, directorul institutului IDIS Viitorul, Igor Munteanu, directorul de programe economice la acelaşi institut, Veaceslav Ioniţă şi expertul Alexandru Oprunenco de la organizaţia Expert Grup.

Roadmap-ul vizează readucerea statului de drept în albia normalităţii
Igor Munteanu








Nevoie de un efort conjugat al societăţii civile, partidelor democratice şi al UE
Vlad Lupan








Fără credibilitatea statului nu este posibilă asistenţa economică externă
Veaceslav Ioniţă









Necesitatea unui comitet anti-criză
Alexandru Oprunenco:
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG