Linkuri accesibilitate

Kalman Mizsei luat în tărbacă de Gardianul


Oficialului UE i se impută partizant PCRM

Editia electronica a ziarului Ziua prezinta detaliat proietul de rezolutie privind Republica Moldova, programat sa fie discutat astazi la Parlamentul European. Se insista insa si pe cererile si recomandarile facute de europarlamentari si de care depinde viitorul Republicii Moldova pe calea europeana. Se solicita, de pilda, crearea unei comisii independente de investigare a celor intamplate in perioada manifestatiilor anticomuniste din aprilie. Potrivit Ziua, introducerea de vize pentru cetatenii romani a fost aspru criticata si se propune o relaxare a conditiilor de acordare a vizelor pentru moldovenii care ar dori sa calatoreasca in spatiul european.

O stire introdusa in timpul zilei pe site-ul aceluiasi cotidian, Ziua, informeaza despre propunerea facuta la Tiraspol ca Transnistria sa lanseze in circulatie rubla si sa foloseasca draperul tricolor rus.

Gardianul amintiteste pozitia reprezentantului Uniunii Europene la Chisinau, Kalman Mizsei, care “i-a aparat deschis pe criminalii lui Voronin”. Afimatiile oficialului, care a cerut sa nu se mai faca afirmatii insultatoare la adresa liderilor comunisti si a statului moldovenesc, au starnit iritarea romanilor de la Chisinau, ai caror copii au fost maltratati sau chiar ucisi – arata Gardianul.

Romania intra in campanie electorala, pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie. In Cotidianul, Cristian Teodorescu remarca deriva totala a informatiilor puse in circulatie de institutele de sondare a opiniei publice. Diagnosticele lor gresite nu sunt o noutate in Romanial, dar de aceasta data victimele clasamentelor aduse din condei s-ar putea sa fie chiar Partidele politice care le platesc, pentru ca “atunci cand accepti sa-ti bati joc la vedere de meseria ta de procesator al opiniei publice, nu vad de ce n-ai face acelasi lucru si la secret”, adica in datele furnizate prin spate partidelor.
XS
SM
MD
LG