Linkuri accesibilitate

Bugetele locale reduse cu o cincime


În limbaj oficial: "Optimizarea cheltuielilor cu 20% faţă de alocaţiile aprobate"

Ex-ministrul Finantelor Mariana Durlesteanu a declarat in exclusivitate pentru Europa Libera ca bugetele locale vor fi reduse cu 20%, insa aceasta nu va afecta plata salariilor sau pensiilor. Potrivit Marianei Durlesteanu, administratiile publice locale vor decide la finantarea caror programe vor renunta. Totodata, administratiile locale vor fi obligate sa faca reduceri de personal.

“Situatia este sub control. Noi nu putem s-o numim critic pentru ca atunci aruncam toata societatea in panica si nu e cazul”, a declarat Durlesteanu. Ministrul a spus ca bugetul va fi rectificat, atat la capitolul venituri, cat si la capitolul cheltuieli. “Am trimis autoritatilor publice locale si celor centrale demersuri privind optimizarea cheltuielilor cu 20% fata de alocatiile care au fost aprobate si au fost date indicatii foarte clare ce tine de a suspenda unele actiuni si masuri ce nu sunt prioritare”, a mentionat Mariana Durlesteanu.

Durlesteanu a precizat ca reducerile se fac de la alocatiile prevazute pentru personal, servicii, deplasari, diferite categorii de cheltuieli. “Salariile si pensile vor fi onorate in timp. Se prevad careva optimizari de personal, dar aceasta nu prevede reducerea salariilor”, a explicat ministrul demisionar, adaugand ca este vorba de reducerea premiilor acordate, spre exemplu nu in marime de 50% dar de 10% etc.

Referindu-se la diminuarea volumului remitentelor, Durlesteanu a spus ca ele afecteaza economia, insa nu si partea de venituri ale bugetului. Totodata, ea a recunoscut faptul ca a scazut consumul, iar remitentele nu vor mai fi la nivelul anterior.
Previous Next

XS
SM
MD
LG