Linkuri accesibilitate

Rezoluție a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei


Miercuri seara, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat o rezoluție pe tema situației de criză din Moldova. La cererea delegatiei Romaniei, Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei a dezbatut in procedura de urgenta functionarea institutiilor democractie din Republica Moldova.

Dezbaterea s-a bazat raportul co-raportorilor care se ocupa de Moldova, respectiv Josette Durrieu si Egidijus Vareikis, membri ai Comisiei pentru monitorizarea obligaţiilor şi angajamentelor asumate de către statele membre ale Consiliului Europei, raport mai critic fata de cel prezentat luni de deputatul britanic David Wilshire.

Rezolutia cere tuturor fortelor politice sa recunoasca rezultatul alegerilor si autoritatilor sa investigheze evenimentele violente de dupa 7 aprilie. Noul Parlament ar trebui sa adopte un plan de actiune cu masuri concrete si termene limita de aplicare a recomandarilor rezolutiei precum si a angajamentelor restante ale Republicii Moldova

Autoritatile moldovene au la dispozitie pentru aplicarea macar in parte a prevederilor rezolutiei votate miercuri mai putin de 2 luni, mai exact pana in luna iunie cînd va avea loc urmatoarea sesiune a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG