Linkuri accesibilitate

Chișinău: Presiuni asupra societății civile și ziarelor de opoziție


5 organizatii non-guvernamentale din republica Moldova, membre ale Coalitiei pentru Alegeri Libere şi Corecte 2009 au primit vineri citatii de la organele fiscale, cerindu-li se informaţii despre finanţările pe care le primesc. Este vorba de Asociatia pentru Democratie Adept, Institutul IDIS Viitorul, Institutul de Politici Publice, Centrul Independent de Jurnalism şi Asociatia Presei Electonice.

Pentru Igor Munteanu, director executiv al IDIS Viitorul, este vorba de o noua incercare a autoritatilor comuniste de a exercita presiuni asupra societatii civile in incercarea de a o reduce la tacere, dupa criticile exprimate fata de modul in care s-au desfasurat alegerile din 5 aprilie si evenimentele de dupa protestele din 6 si 7 aprilie.

Trei ziare independente, Timpul, Ziarul de Garda şi Jurnal de Chisinau afirma ca au primit solicitari din partea ministerului de interne prin care sa isi dezvaluie sursele care au afirmat ca organele de forta din Moldova ar fi maltratat participantii la protestele anti-comuniste de la Chisinau, de dupa alegerile din 5 aprilie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG