Linkuri accesibilitate

Presa de joi


Voronin se inchina la mumia lui Lenin

Moldova Suverana continua ofensiva deschisa inainte inca de startul campaniei electorale impotriva profesorilor. Citez: “Profesorii moldoveni sunt preocupati mai mult de politica si prozelitism in randul elevilor si studentilor, dar mai putin de actul educational in sine”. Insinuarile la adresa profesorilor se tin lant in Moldova Suverana, care azi ii mai adauga la catastif si pe parinti. Pentru ca, citez in coninuare: “Cine altcineva in afara parintilor si profesorilor acestor tineri, este vinovat de ura animalica a acestor tineri, care aruncau cu pietre in politisti ca sa-i ucida, nu sa-i alunge sau sa se apere de ei?”. Si, deci, solutia pe care o sugereaza ziarul este reducerea drastica a numarului de studenti.

Tot din Moldova Suverana puteti afla ce-a promis Vladimir Voronin ieri, la monumentul lui Lenin, unde s-a dus sa depuna flori cu ocazia zilei de nastere a liderului bolsevic. Eu ma voi limita doar la angajamentul pe care Voronin si l-a asumat de a apara rezultatele alegerilor din 5 aprilie la fel cum a facut-o Lenin in 1917.

Si, mai anunta Moldova Suverana, nu fara satisfactie am impresia, ca in Olanda ar putea deveni premier un politician care vrea Romania afara din Uniunea Europeana.

“Voronin se inchina la mumia lui Lenin. Dupa comemorarea satrapului, OSCE si UE cereau opozitiei sa se resemneze”, titreaza azi Gardianul la Bucuresti. “UE speriata de maciuca lui Voronin”, e titlul din Ziua, care trateaza criticile si retinerile presedintelui moldovean la adresa Parteneriatului Estic drept tentaiva de santaj, cu scopul de a obtine fonduri europene suplimentare pe fundalul crizei economice, si mai avertizeaza: “UE risca sa devina o gluma sinistra in cazul in care nu va reusi sa condamne ferm brutalitatea de militian a lui Voronin (…) UE risca sa devina o gluma proasta in cazul in care va ceda santajului si se va apuca sa subventioneze regimul de teroare a lui Voronin”.

Academia Catavencu comenta ieri, cu saarcasmu-i caracteristic, prestanta unor institutii internationale: “Abuzurile comunistilor din Moldova, bagate sub pres de OSCE”. Misiunea OSCE din Moldova, finantata cu 2 milioane de euro annual a fost ocupata mai degraba cu sarbatorirra pastelui catolic, remarca Academia Catavencu. Iar Evenimentul Zilei constata, intr-un editorial publicat, la fel, in numarul de ieri ca “in urma lui Voronin ramane o populatie majoritara ostila opozitiei democratice si o minoritate deceptionata de Occidentul democratic”. “Vladimir Voronin a testat, probabil, in beneficiul Rusiei, reactia internationala la turbulentele din fostul spatiu sovietic in noul context economic si politic. Si a reusit sa decupleze elita democratica moldoveana de Uniunea Europena, demonstrand, cu succes, ca strigatele celor stalciti in bataie nu razbat, decat cu greu, pana la Bruxelles sau pana la Washington”, scria EVZ.
XS
SM
MD
LG