Linkuri accesibilitate

Felicitări calorifere, calofilice (?), creştineşti (??)


Termocom practică captatio benevolentiae

Deunăzi SA Termocom şi-a felicitat beneficiarii cu ocazia sărbătorilor de Paşti. Posesorilor caloriferelor termocomiene li s-a dorit tot binele din lume, li s-a urat multă bucurie şi fericire. Un mesaj de-a dreptul emoţionant, impregnat de bunăvoinţă creştinească! În subsidiar, am întrezărit parcă îndemnul “Rămîneţi cu noi! Sîntem cei mai tari!”

“E acelaşi Termocom care lupta intransigent cu Primăria, care tuna şi fulgera, cerînd bani din bugetul municipal?” m-am întrebat. E şi nu e acelaşi. Acum tonul îi este blajin, domol. Cu adevărat, Paştele îi face pe oameni mai buni şi mai miloşi!
Mărturisesc că mesajul creştinesc al Termocomului m-a sensibilizat. Şi m-am gîndit că viaţa de zi cu zi a simplilor muritori ar fi searbădă fără magicul Termocom.

Fiţi liniştiţi, stimaţi monopolişti! Noi vom rămîne mereu cu voi! Unde mai pui că nici nu prea avem alternative. Şi ce-am face în fiecare toamnă fără suspansul pe care ni-l creează avertismentele şi probabilităţile voastre? Starea asta de incertitudine – vom avea sau nu căldură? – ne mobilizează, ne sporeşte adrenalina, ne face să simţim că trăim cu adevărat. Iar omul, care primeşte o factură de 1200 de lei, e pătruns pe loc de bunăvoinţă atunci cînd află că altcineva plăteşte de două ori mai puţin pentru aceiaşi metri pătraţi.

Îi mulţumim SA Termocom pentru felicitările călduroase. Sîntem încrezători: vom fi parteneri, în acest spaţiu miraculos-ciudat, încă muuuuulţi ani! Sărbători fericite tuturor!

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG