Linkuri accesibilitate

Vinerea Mare: e nevoie de studiul religiei în școli ?


Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și Intregii Moldove
Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și Intregii Moldove

„și statul şi biserica trebuie să atragă o atenţie sporită tineretului”, susține Mitropolitul Vladimir

la începutul acestei săptămîni, Înalt Presfinţia Sa Vladimir, Mitropolit al Chisinaului si Intregii Moldove, a organizat o conferinţă de presă la care s-a arătat îngrijorat de tulburările de pe 7 aprilie, cînd a fost devastat sediul Preşedinţiei şi cel al Parlamentului. Cu acest prilej, Mitropolitul Vladimir a declarat că citez: “actele de vandalism care au avut loc la Chişinău ne fac să revenim la ideea predării religiei în şcoală. Această idee, potrivit Înalt Presfinţiei Sale îşi are începutul încă în anii 90, cînd Mitropolia a elaborat mai multe planuri de predare a religiei în şcoală.

Mitropolitul Vladimir e de parere că dacă tinerii ar fi educaţi în spiritul credinţei şi evlaviei, cu supunere faţă de legile statului şi cu respect faţă de părinţi şi statalitate, dacă aceştia ar merge mai des la biserică, evenimentele distrugătoare ar putea fi evitate. Citez din declaraţia Mitropolitului, “şi statul şi biserica trebuie să atragă o atenţie sporită tineretului. Evenimentele din 7 aprilie demonstrează încă o dată acest lucru. Ele vor fi de învăţătură pentru toţi şi sperăm că prin rugăciune vom schimba atitudinea tineretului atât faţă de biserică, cât şi faţă de stat", a menţionat Mitropolitul.

Totodată, ÎPS Vladimir s-a arătat nemulţumit de acţiunile participanţilor la proteste care au umbrit marea sărbătoare din Postul Mare - Buna Vestire şi s-a arătat indignat de acţiunile unor partide politice care au organizat concerte şi concursuri în Piaţa Marii Adunări Naţionale, amplasată în apropierea Catedralei „Naşterea Domnului”, unde erau citite rugăciuni pentru Postul Mare.
Previous Next

XS
SM
MD
LG