Linkuri accesibilitate

Președintele Voronin în favoarea amnistiei totale pentru tinerii arestați de poliție


Preşedintele în exerciţiu Vladimir Voronin, într-un discurs aseară la televiziunea publică Moldova 1, a cerut amnistia totală pentru sutele de tineri reţinuţi de poliţie în urma protestelor violente anticomuniste de marţea trecută. Dar „reprezentanţii lumii interlope şi recidiviştii care au profitat de situaţia politică complicată vor rămîne în locurile de detenţie”, a spus Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin a acuzat „oponenţii liberali” ai comuniştilor că încearcă să impună puterii un „joc periculos, în care nu se respectă nici un fel de reguli”. În cea mai mare parte a discursului său, Vladimir Voronin a repetat şi extins acuzaţiile la adresa României şi personal la adresa preşedintelui român Traian Băsescu că ar fi încurajat violenţele de la Chişinău.

Partidele opoziţiei liberale acuză însă autorităţile şi forţele de ordine că ar fi orchestrat violenţele, devastarea clădirilor oficiale şi arborarea drapeloelor României şi Uniunii Europene pe Parlament şi Preşedinţie pentru a putea pune vina pe seama opoziţiei şi a României.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG