Linkuri accesibilitate

Hoțul din microbuz


Dacă şi cei păgubiţi renunţă să-şi recupereze bunurile, hoţii de buzunare şi alţii de teapa lor pot huzuri mult şi bine.

Vineri veneam la serviciu într-un maxi-taxi arhiplin. Mărturisesc că, din ziua în care un tînăr aparent bonom mi-a furat telefonul mobil tot în maxi-taxi, am devenit vigilent şi mă uit cu atenţie la pasagerii din preajmă.

Manglitorii din maxi-taxi
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:02:14 0:00
Ei bine, vineri lîngă mine se pomenise un bărbat tuciuriu şi înalt, de vreo 30-35 de ani, care avea pe cap o şapcă. Individul mi s-a părut de la bun început dubios, pentru că îşi cobora privirea ori de cîte ori mă uitam la el. Apoi între noi s-a înghesuit o doamnă care intrase la o staţie. Iar individul tuciuriu şi înalt s-a lipit preţ de cîteva clipe de ea, apoi şi-a croit drum spre ieşire. Peste un minut, doamna scotocea disperată în geanta din care-i dispăruse portmoneul. Hoţul însă nu mai era.

I-am zis doamnei acelea să meargă la poliţie, i-am zis că am memorizat faţa hoţului şi că poliţia ar putea realiza, cu ajutorul meu, potretul-robot al infractorului. Însă doamna disperată a refuzat, dînd a lehamite din mînă. M-am mirat atitudinea ei şi i-am propus din nou ajutorul. Si atunci femeia păgubită mi-a zis: “Nie ni-o întrat hoţîi în casî, şî poliţia nu i-o găsît, da mata spui sî căutăm unu cari caută prin buznare…”

Era limpede. Doamna se resemnase. Nu voia să meargă la poliţie pentru că nu credea că poliţia îl va găsi pe hoţ. Nici faptul că eu îi memorasem chipul nu i-a spulberat neîncrederea. I-a telefonat soţului, i-a zis acestuia ce păţise şi cu asta a rămas.
Şi un alt lucru e la fel de limpede. Dacă şi cei păgubiţi renunţă să-şi recupereze bunurile, hoţii de buzunare şi alţii de teapa lor pot huzuri mult şi bine. Ei asta şi fac, probabil. În maxi-taxi-uri, cel puţin, se fură ca-n pădure.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG