Linkuri accesibilitate

Opoziţia liberală organizează un miting în faţa Parlamentului


Un miting convocat de principalele partide ale opoziţiei are loc astăzi în Piaţa Mari Adunări Naţionale de la Chişinău. Câteva mii de oameni se aflau în piaţa la începutul protestelor la ora 11.30.

Duminica Floriilor la Chișinău
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:41 0:00
Organizatorii, Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat şi Alianţa Moldova Noastră spun că mulţi simpatizanţi din provincie ar fi opriţi să vină la Chişinău de către poliţie, care ar bloca ieşirea unor autobuze din centrele raionale. Ministerul de Interne nu a comentat acuzaţiile.


"La început le cerusem suporterilor noştri să nu protesteze, dar acţiunile poliţiei depăşesc acum orice limită”, a declarat sâmbătă liderul liberal Mihai Ghimpu, anunţînd convocarea protestelor de astăzi. Partidele opoziţiei doresc să-şi explice la mitingul de astăzi poziţia faţă de protestele violente de pe 7 aprilie şi arestările printre tinerii protestatari care au urmat. De asemenea, opoziţia adună dovezi pentru a cere invalidarea scrutinului de pe 5 aprilie, despre care spun că au fost fraudate în favoarea Partidului Comuniştilor.
Previous Next

XS
SM
MD
LG