Linkuri accesibilitate

UJM anunţă "cod roşu" pentru jurnalişti


Ţinînd cont de comportamentul disproporţionat, agresiv şi în mare parte ilegal de până acum al poliţiei şi al organelor de securitate faţă de jurnalişti, Uniunea Jurnaliştilor din Moldova recomandă ziariştilor o serie de măsuri de precauţie cu ocazia mitingului din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

1.Membrii echipelor de radio, televiziune şi fotocorespondenţii vor purta veste având imprimate cuvântul „PRESA” sau logourile instituţiei de presă.
2.Jurnaliştii din presa scrisă/electronică vor purta la vedere legitimaţii/ecusoane care să ateste instituţia de presă pe care o reprezintă.
3.În caz de reţinere, jurnaliştii vor prezenta legitimaţii ale instituţiilor de presă, legitimaţii de membru ai Uniunii Jurnaliştilor/Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor. La prezentarea lor, autorităţile au obligaţia să dispună eliberarea imediată a jurnaliştilor.
4.Pentru a evita riscul unor leziuni, jurnaliştii vor urmări în mod deosebit să nu se interpună între manifestanţi şi forţele de ordine în cazul declanşării unei confruntări între acestea.
XS
SM
MD
LG