Linkuri accesibilitate

Ambasadorul american Asif Chaudhry: „Am chemat partile să se abţina de la acţiuni violente”


Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, Asif Chaudhry a acordat un interviu agenției Infotag în care arfirmă între altele: „acordam o importanta majora dreptului oamenilor care traiesc intr-o tara democratica de a-si exprima opinia intr-un mod pasnic pe care o aleg ei - prin proteste publice, prin intermediul Internetului sau a presei”.

Potrivit declarațiilor sale: „In timpul unei discutii cu opozitia noi am chemat partile sa se abtina de la actiuni violente si sa-si solutioneze divergentele pe cale pasnica. In timpul intrevederilor cu reprezentantii Guvernului, am facut apel la autoritati sa permita dreptul la libera si pasnica exprimare de opinii... Noi suntem ingrijorati de masurile care au fost intreprinse dupa ce protestele au fost reluate in mod pasnic, si eu am exprimat aceasta ingrijorare direct in timpul intrevederii cu presedintele Voronin.”

In același interviu, ambasadorul american Asif Chaudhry afirmă: „am chemat la o transparenta totala in ce priveste rezultatele alegerilor. Decizia Guvernului R. Moldova de a permite partidelor de opozitie sa verifice listele alegatorilor si sa recalculeze voturile este un pas binevenit in aceasta directie. Noi indemnam toti cetatenii R. Moldova sa conlucreze pentru a gasi o cale pasnica si democratica pentru a iesi din situatia creata si de a misca tara inainte.„
XS
SM
MD
LG