Linkuri accesibilitate

Serviciul de securitate al R. Moldova neagă implicarea sa în incidentele violente


Serviciul de informatii si Securitate al Republicii Moldova, SIS a anuntat, citat de agentia INFOTAG, că a deţinut informatii despre organizarea unor proteste in masa in ajunul alegerilor parlamentare sau dupa ziua scrutinului şi ca protestele din ultimele zile ar fi fost, citam „premeditate si bine gindite cu multe luni inaintea alegerilor”.

SIS considera nefondate şi ca necorespunzind realităţii declaratiile şi publicatiile din mass media national şi romaneasca, potrivit cărora Serviciul de Informatii si Securitate al Republicii Moldova ar fi fost implicat in organizarea violentelor din 7 aprilie şi considera ca acestea urmaresc un scop clar: evitarea raspunderii penale”.

In comunicatul SIS se mai spune ca „actiunile violente si actele de vandalism sint coordonate din umbra de forte subversive straine care au incercat organizarea unei lovituri de stat, in mod cinic, antrenind in acest proces elemente criminale si reprezentanti ai lumii interlope”. Mai departe, se spune ca aceste persoane ar fi fost antrenate pe teritoriul tarilor vecine. Comunicatul SIS nu numeste ţarile care fi antrenat aceste persoane .

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG