Linkuri accesibilitate

Informații controversate despre situația ziaristei Natalia Morari


Agentiile de stiri transmit informatii controversate despre disparitia jurnalistei Natalia Morari, una din initiatorii actiunii pasnice de la Chisinau din seara zilei de 6 aprilie impotriva falsificarii alegerilor.

Mama Nataliei Morari a declarat Europei Libere ca nu si-a vazut fiica si nu reuseste sa o gaseasca nici la telefon incepind de miercuri, de la orele prinzului. La domiciliu ea a fost vizitata in aceeasi zi de trei persoane, care s-au prezentat ca fiind de la pretura de sector, pentru o pretinsa amenda pe care Natalia Morari nu ar fi platit-o cind se afla la Moscova, de unde a fost expulzata cu mai bine de un an in urma.

Agentiile ruse de stiri au transmis ca miercuri Natalia Morari ar fi fost arestata, dupa ce MAI de la Chisinau anunța deschiderea unor dosare penale impotriva manifestatiilor din 6 si 7 aprilie.

Sotul jurnalistei Nataliei Morari si colegul ei de redactie de la revista moscovita The New Times, Ilia Barabanov, a dezmintit aceste informatii. Natalia Morari nu a fost arestata, ci „se afla intr-un loc sigur, pentru a evita noile provocari din partea autoritatilor”, a declarat Ilia Barabanov, intr-un interviu pentru Radio Svoboda.
XS
SM
MD
LG