Linkuri accesibilitate

Tiraspolul anunţă că va cere suplimentarea contingetului rus în zona de securitate de pe Nistru


Tiraspolul anunta ca va cere suplimentarea numarului de militari rusi in zona de securitate de pe Nistru, in legatura cu ultimele evenimente din Moldova si Ucraina.

Seful delegatiei transnistrene in Comisia Unificata de Control, Oleg Beleakov, a declarat agentiei ruse de stiri Novii Reghion ca sporirea efectivului de pacificatori rusi ar fi necesara pentru garantarea pacii in regiune si prevenirea unor posibile incidente.

Tiraspolul crede ca Rusia ar trebui sa aiba un contingent de cel putin 2700 de militari, o escadrila de elicoptere si unitati de intretinere in Transnistria.

Actualmente, efectivul pacificatorilor este limitat la 500 de militari pentru fiecare parte – moldoveneasca, transnistreana si cea rusa. Rusia ar avea in prezent un contingent de 400 de pacificatori in zona de securitate de pe Nistru.

Propunerea Tiraspolului este mai veche si ca sa fie realizata are nevoie de votul unanim al delegatiilor celor trei parti in Comisia Unificata de Control. Pina acum, Chisinaul a respins categoric asemenea propuneri, sustinind ca dimpotriva, zona de securitate de pe Nistru ar trebui demilitarizata complet.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG