Linkuri accesibilitate

O declarație a Ministerului de Externe de la București respinge acuzațiile formulate de Voronin


Ministerul de externe al României a dat publicității o declarație în care se spune că „respinge categoric acuzațiile formulate de autoritățile Republicii Moldova privind presupuse implicări ale României în afacerile interne ale acestui stat”.

Potrivit declarației o asemenea acuzație constituie o provocare la adresa statului român și este „inacceptabil ca puterea comunistă de la Chișinău să transfere responsabilitatea pentru problemele interne din Republica Moldova pe seama României și a cetățenilor români”. In declarație se spune că autoritățile de la București au luat notă cu indignare de declararea ca persona non grata a ambasadorului român la Chișinău și că măsurile unilaterale de impunere de restricții de călătorie, anunțate de președintele Voronin sînt „aberante”.

„România a sprijinit consecvent independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și va continua să aibă o abordare europeană în raporturile sale cu statul vecin... ”, conchide declarația Ministerului de externe de la București.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG