Linkuri accesibilitate

Mitingul non stop din Piaţa Marii Adunări Naţionale


Valul protestului agresiv pare să fi trecut

În piaţa din centrul Chişinăului are loc un miting, care-mi aminteşte de atmosfera marilor adunări naţionale. Spiritul ce domneşte aici l-a rezumat scriitorul Vladimir Beşleagă, care mi-a spus că tînăra generaţie, care a trăit pînă acum din amintiri, îşi face propria istorie.
Tînăra generaţie îşi face propria istorie.
Adevărat, poate nu este prea arătoasă, poate e scandaloasă din start, dar ei deja îşi fac propria istorie şi impresia este că ei nu sînt mînaţi, nu sînt plătiţi, au veni întradevăr aflînd despre ceea ce se întîmplă în jurul clădirii Parlamentului şi Preşedinţiei. Acum se promite o desfăşurare non-stop a acestui miting pînă cînd, în paralel, liderii partidelor vor negocia condiţiile de revizuire a rezultatelor scrutinului.

Actiunile de protest de la Chisinau (I)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:06 0:00
O lecţie pentru putere care credea că poate conduce în continuare în stil autoritar.
În Piaţa Marii Adunări Naţionale sînt peste 10 mii, dar în general tot careul central al pieţei este aproape plin de lume, care este uşor dispersată. Este greu de calculat, dar este clar că sînt suficient de mulţi ca să fie luaţi în seamă. Nu pot fi catalogaţi drept oameni aduşi cu forţa sau contra bani.
XS
SM
MD
LG