Linkuri accesibilitate

Autorităţile intentează dosar penal pentru "dezordini în masă"


MAI şi PG impută opoziţiei organizarea demonstraţiei de luni

În dimineaţa zilei, Ministerul de Interne şi Procuratura Generală au anunţat că au intentat un dosar penal pe faptul organizării şi participării la dezordini în masă pentru ceea ce s-a întâmplat aseară în Chişinău. Ofiţerul de presă la Procuratura Generală Maria Vieru: "La 6 aprilie curent în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost organizată de către Ghenadie Brega cu participarea activă a liderilor unor partide politice (V. Filat, A. Tănase, V. Ungureanu, V. Pavlicenco, O Cernei, V. Nagacevschi etc) o întrunire la care au participat câteva sute de oameni."

Articolul 285 din Codul penal în baza căruia a fost pornit dosarul, prevede privaţiune de libertate de la 8 până la 15 ani. Referitor la cele întâmplate în cursul zilei de azi Maria Vieru spune că Procuratura nu are deocamdată nici o reacţie.

Azi la amiază şeful staff-ului electoral al Partidului Comuniştilor, Mark Tcaciuc, până nu demult consilier al preşedintelui Vladimir Voronin, a declarat pentru ProTV că "Toată responsabilitatea pentru ce se întămplă în Chişinău o poartă Vladimir Filat, Dorin Chirtoacă şi Serafim Urechean. E încercare de a uzurpa puterea în stat. Un grup de nemernici încearcă să acapareze puterea de stat prin metoda puciului. Eu cred că pentru asemenea acţiuni există destule articole în Codul Penal."

Tinerii cunosc foarte bine câtă atenţie le-a acordat guvernarea noastră în cadrul anului tineretului
În jurul orei 15 a fost convocată o şedinţă a Comisiei pentru situaţii excepţionale de pe lângă Guvern, prezidată de preşedintele Vladimir Voronin. Iată câteva din declaraţiile făcute de şeful statului: "Această operaţiune este bine plămădită, bine organizată şi se vede că este şi bine plătită. Nu pentru copiii aceştia pentru elevii liceelor şi pentru unii studenţi. Pentru că astăzi toţi sunt conştienţi, cunosc foarte bine câtă atenţie a acordat guvernarea noastră acestor tineri şi în cadrul anului tineretului. De aceea ei le trebuiesc altor forţe. Se vede clar scopul lor – lor le trebuie din partea autorităţilor vărsare de sânge.

După aceste declaraţii, Vladimir Voronin a continuat să conducă şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale fără presă, cu uşile închise.
Liderii opoziţiei acuzaţi că ar fi organizat protestele au calificat aceste reproşuri ca nefondate, spunând că ei doar şi-au exprimat asentimentul cu protestele izbucnite spontan.
Previous Next

XS
SM
MD
LG